Universitat de Barcelona - Notícies
El nou treball, publicat a la revista eLife, presenta el primer exemple de fotofàrmac —el JF-NP-26— que actua com a analgèsic en models animals.
El professor Francisco Ciruela, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, l’Institut de Neurociències de la UB i l’IDIBELL.
L'equip investigador dirigit pel professor Francisco Ciruela.
Aquest fotofàrmac s’activa quan és irradiat per un feix de llum, dirigit mitjançant una fibra òptica.
11/04/2017
Recerca
Un equip de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona ha participat en el disseny del primer fotofàrmac —el JF-NP-26, activat per la llum— per al tractament del dolor. La recerca, feta amb models animals i publicada a la revista eLife, l’han encapçalat els equips dirigits pel professor Francisco Ciruela, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, l’Institut de Neurociències de la UB i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i el Dr. Amadeu Llebaria, del Grup de Química Mèdica i Síntesi (MCS) de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC).
Optofarmacologia: fàrmacs que s’activen amb la llum En general, la farmacologia convencional presenta limitacions importants —distribució lenta i imprecisa del fàrmac, falta d’especificitat espacial o temporal en l’organisme, dificultat en l’ajust de la dosi, etc.— que poden restringir l’acció terapèutica de qualsevol fàrmac. En aquest context, l’optofarmacologia és una disciplina emergent en farmacologia que es basa en l’ús de la llum per controlar l’activitat dels medicaments. Així doncs, aplicant llum sobre un fàrmac fotosensible, se’n pot controlar el procés d’acció farmacològica amb precisió espacial i temporal. El nou treball publicat a la revista eLife ha culminat amb el disseny d’ ...
Read More
Monday, April 17, 2017
Dissenyen el primer fotofàrmac per al tractament del dolor
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.